top of page

VODKAPASTA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 12 juni 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 2 jan. 2024


2 portioner

20 minuter


Ingredienser: 2 portioner pasta En klick smör att steka i 1 schalottenlök, hackad 2 vitlöksklyftor, pressade 75 g tomatpuré 3 cl vodka 1,5 dl grädde Chiliflakes Salt och peppar 70 g grana padano eller parmesan 1 dl pastavatten

Gör så här: Pastan ska kokas så det är 1-2 min kvar på koktiden. Fräs schalottenlök och vitlök i smöret, löken ska mjuka men inte få för mycket färg. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med på låg- till medelvärme i ca 10 min. Den ska få en mörkare färg. Häll i vodkan och låt den koka bort. Häll på grädde, krydda med salt, peppar och chili explosion. Låt koka ihop. Är inte pastan riktigt klar så stäng av såspannan så länge. När pastan har 1-2 min kvar, häll i den i såsen med pastavattnet. Låt pastan koka klart i såsen, vänd till sist ned den rivna osten. Servera direkt!



コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page