KÅLMAJA
- mammansmat
- 15 mars
- 1 min läsning
Om man tycker det är omständligt att göra kålpudding kan jag varmt rekommendera detta!
Det är som en gryta med kålpuddingen och gräddsåsen i ett.
Riktigt, riktigt gott, alltså minst lika gott som kålpudding.

4-6 portioner
40 minuter
600 g vitkål, strimlad
1 gul lök, strimlad
500 g färs, jag använder blandfärs
Salt och malen peppar
4 msk sirap
1,5 msk kinesisk soja
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl grädde
Stek kål och lök mjukt. Krydda med salt och peppar. Blanda ner sirap och kinesisk soja.
Ha i färsen i med kålen och fördela den, jag tycker att det är gott med lite större bitar av färsen i, alltså inte allt för finfördelat.
Stek med i några minuter.
Häll på vatten och fond. Koka under lock i 20 minuter.
Ta av locket, häll på grädde och koka i 10 minuter, ganska kraftigt så grädden tjocknar lite.
Servera med potatis och lingon.
Jag har under en längre period testat olika ordspel och blev verkligen imponerad av hur engagerande Wordle Svenska är. Spelets enkla men smarta koncept med att lista ut ett dolt ord med endast sex försök lockar både nyfikna och erfarna spelare. Genom att använda färgade ledtrådar som visar vilka bokstäver som är rätt placerade eller saknas, skapas en utmaning som samtidigt är lärorik och rolig. När jag spelade på spel märkte jag direkt hur intuitivt och visuellt tilltalande plattformen är, vilket gör att man ständigt längtar efter nästa dags ord. Spelet erbjuder en perfekt kombination av mental träning och ren underhållning, som bidrar till att stärka språkkunskaperna på ett avslappnat sätt. Jag rekommenderar varmt detta spel till alla språk- och…