top of page

SMASHED POTATOES & VISPAD FETAOST

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 10 mars 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Perfekta tillbehören till det grillade!

Den smashade potatisen ska bli härligt krispig på utsidan.

Den vispade fetan får en härligt len konsistens.

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Smashed potatoes:

800 g delikatesspotatis

1 dl olivolja

Några kvistar oregano

3 vitlöksklyftor

Salt och peppar


Vispad feta:

150 g fetaost

0.5 dl grekisk yoghurt

1 msk honung

Zest från 1/2 citron

Svartpeppar och salt


Gör så här:

Koka potatisen mjuk.

Mixa olja, oregano, vitlök, salt och peppar.

Häll den nykokta potatisen på en plåt, krossa med ett glas eller liknande.

Häll oljan över potatisen, pensla oljan över samtliga potatisar.

Ställ in i ugnen i 250 grader i ca 20 min.


Vispa fetan med yoghurt, honung och citron tills det får en len konsistens. Smaka upp med peppar och ev salt.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page