top of page

SAFFRANSPASTA MED KYCKLING

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 4 jan. 2024
  • 1 min läsning

Jag tycker att saffran är hur gott som helst i mat! En kycklingpasta med saffran sitter liksom aldrig fel. Denna gången med lite soltorkade tomater i såsen - supergott!



ree

4 portioner 45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer, delade en gång på längden

15 cm purjolök, skivad

3 vitlöksklyftor, hackade

0,5 g saffran

1 dl vitt vin

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

50 g soltorkade tomater, strimlade

Salt & peppar

Smör eller olja att steka i

Pasta


Gör så här:

Stek kycklingfiléerna i smör eller olja, krydda med salt och peppar. Stek dem färdiga i pannan eller bryn dem och låt dem gå klar i ugnen medan du gör såsen.

Stek purjo, vitlök och saffran i stekpannan tills purjolöken är mjuk.

Häll på vinet och låt det koka bort.

Häll på crème fraiche, grädde och de soltorkade tomaterna.

Låt koka ihop i ca 10 min, smaka av och krydda ev med salt och peppar.

Lägg sedan ner kycklingen och låt dem småkoka några minuter i såsen.


Servera med pastan.


ree

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page