top of page

RÄKPASTA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 4 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Supersnabb pastarätt med smak av chili och vitlök. Ganska låga, men oh så goda, smaker!


2 portioner

15 minuter


Ingredienser:

2 portioner pasta

1 skivad schalottenlök

2 skivade vitlöksklyftor

1 skivad chili, beroende på styrka

0.5 dl olivolja

0.5 dl vitt vin

några körsbärstomater

ett par kvistar dill

250 g skalade räkor

salt och peppar


Gör så här:

Under tiden som pastan kokar:

Ha i oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och chili på medelvärme tills löken är mjuk och fin. Häll i vinet och låt reducera ned. Salta och peppra.

När pastan är typ klar så rör du ned tomat, dill och räkor i stekpannan. De ska ej stekas, då blir räkorna sega.

Vänd ner innehållet i stekpannan i den nykokta pastan och servera direkt!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page