top of page

RAGGMUNK MED FLÄSK

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 2 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 1 jan. 2024

Att något som låter så otäckt kan smaka så gott! För visst är det väl gott med en raggmunk ibland, gärna stekt i fettet från fläsket. Krispiga i kanterna ska de vara och mjuka och goa i mitten.


ree

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

800 g fast potatis - skalad

2 dl mjöl

1.5 tsk salt

1 krm svartpeppar

5 dl mjölk

1 ägg

Fett att steka i


Gör så här:

Häll mjöl i en bunke och vispa i hälften mjölken till en klumpfri smet. Vispa i ägget, saltet, peppar och resten av mjölken.

Riv potatisen, ganska fint, pressa ur en del vätska i ett durkslag.

Rör ned potatisen i smeten.

Stek plättar i smör, eller i fett från fläsket, tills potatisen är genomstekt och raggmunken får fin färg och har lite krisp i kanterna.


Servera med stekt fläsk och lingon.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page