top of page

RABARBERCHUTNEY

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 4 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

En god chutney som gör sig bra i mycket! Du kan blanda i lite i créme fraiche och ha i en pressad vitlöksklyfta, så har du en god sås. GALET gott med kex och ost. När du grillar kyckling kan du pensla på lite rabarberchutney på kycklingen de sista minuterna på grillen, magi!


ree

1 burk

45 minuter


Ingredienser:

600 g skivad rabarber

2 skivade rödlökar

100 gram torkade aprikoser delade i små bitar

1 msk ättika

1 dl vatten

5 dl socker

1 msk riven färsk ingefära

2 tsk salt

Färsk chili efter smak


Gör så här:

Lägg rabarber, rödlök, aprikoser, ättika och vatten i kastrull och koka ca 10 minuter. Tillsätt socker, ingefära, salt och chili.

Koka ihop på svag värme i ca 30 minuter, rör om då och då.

Häll på burk och förvara kylt.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page