RÄKPASTA
- mammansmat
- 16 aug. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Enklare och godare blir det inte! Sälta från räkor, härlig smak av rostad vitlök och fräschör från persilja och citron.
Slängs ihop snabbt som sjutton. Gott. Galet gott.

2 portioner
20 minuter
Ingredienser:
2 Port Linguine, eller annan pasta
0,5 dl olja
1 schalottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta
Chili efter smak
250 g skalade räkor
Saft från 1/2 citron
Persilja
Salt & peppar
Gör så här:
Koka pastan efter anvisning på paketet.
Hetta upp en stekpanna med oljan, fräs på lök, vitlök och chili. Vitlöken ska bli lite rostad, men stek inte på för hög värme, det bränner väldigt lätt!
Krydda upp med salt och svartpeppar. När pastan är färdigkokt, vänd ner pasta, räkor, hackad persilja. Pressa i citron. Låt räkorna bara bli varma, de får inte gå för länge i värmen, då blir de sega.
Servera direkt.

Commenti