top of page

PASTA I KRÄMIG PARMESANSÅS

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 9 jan. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 jan. 2024

Ett sånt där bra recept som är en perfekt vardagsräddare när det bara måste gå snabbt! Under tiden som pastan kokar kokar du ihop såsen, sen är det bara att vända ihop och servera.


4 portioner 30 minuter


Ingredienser:

4 portioner pasta

Smör att steka i

2 schalottenlökar, hackade

2 vitlöksklyftor, hackade

3 dl grädde

150 g parmesan, riven

Persilja, hackad

Salt, peppar


Gör så här:

Koka pasta.

Bryn lökarna i smöret, tillsätt grädde när löken fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Låt koka tills grädden tjocknar, på hög värme går det på några minuter.

Ta upp pastan direkt ur kokvattnet, det ska vara typ 1 kokminut kvar, och häll ner i pannan med sås, det får gärna hänga med lite vatten.

Vänd ihop pastan i såsen med parmesan och persilja. Rör om tills dess att osten smält. Tillsätt lite pastavatten om såsen är för tjock.

Servera direkt.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page