top of page

OSTSTUVADE MAKARONER

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 5 jan. 2024
  • 1 min läsning

RIven ost i de stuvade makaronerna blir de ännu lite krämigare, och smakar ännu mer. Jag föredrar cheddar, för den goda smakens skull.

ree

4 portioner


5 dl idealmakaroner

8-10 dl mjölk

150 g riven ost, gärna cheddar

Salt, vitpeppar och muskot



Mät upp makaroner och 8 dl mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, sänk så makaronerna sjuder. Salta och peppra.

Låt sjuda tills makaronerna är mjuka, rör om då och då. Tillsätt mer mjölk om det behövs under tiden.

Krydda med muskot.

När makaronerna är färdiga, stäng av värmen och rör ner osten.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page