NUDELWOK MED JORDNÖTTER
- mammansmat
- 16 aug. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 2 jan. 2024

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
Olja att steka i
250 g äggnudlar
400 g kyckling, delad i små bitar
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 tsk röd currypasta
2 salladslökar, skivade
2 dl kokosmjölk
2 msk japansk soja
2 msk lönnsirap, eller honung
0,75 dl jordnötssmör
1 dl hackade jordnötter
Saft från 1/2 lime
Valfria grönsaker att steka till
Salt och peppar
Gör så här:
Koka nudlar efter anvisningar på paketet. Skölj i kallt vatten, rör ner olja så de inte klibbar ihop.
Hetta upp en stekpanna, stek kycklingbitarna tills de får färg och är genomstekta (minst 70 grader), salta och peppra. Ta upp kycklingen på ett fat.
Steka på de grönsakerna du vill ha i och ta upp på fat.
Hetta upp olja i stekpannan, fräs på curry, vitlök och salladslök ett par minuter. Häll på kokosmjölk, soja och sirap/honung, koka upp. Rör ner jordnötssmör och hackade jordnötter. Koka upp, vänd ner kyckling och nudlar (och grönsakerna, eller servera dem bredvid) pressa över lime, värm tills allt blir genomvarmt.
Servera med extra soja.
Comments