top of page

MARRY ME CHICKEN I UGN

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 5 jan. 2024
  • 1 min läsning

Ni har sett marry me chicken förr, men då kanske direkt i stekpannan.

Här gjorde jag en variant i ugnen. Sanslöst gott - ja på frieri-nivå!


ree

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer

2 dl crème fraiche

100 g soltorkade tomater

2 dl grädde

2 msk hackad basilika

1 dl finriven parmesan

2 vitlöksklyftor, pressade

Salt & peppar


Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar (2-3 per filé) bryn kycklingen runt om, salta och peppra. Kycklingen ska inte bli genomstekt.

Lägg i en ugnsform.

Rör ihop créme fraiche, strimlade soltorkade tomater, grädde, basilika, parmesan och vitlök, smaka upp med salt och peppar.

Häll ut såsen ovanpå kycklingen.

Grädda i 200 grader i 20-30 min, beroende på hur stora kycklingbitar du har.

Tempa gärna, över 70 grader ska kycklingen hålla!


Servera med pasta och invänta frieriet!


ree

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page