top of page

LAXPUDDING MED VARMRÖKT LAX

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 11 sep. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 1 jan. 2024

En gammal husmansklassiker där rimmad lax är utbytt mot varmrökt lax. Kort och gott därför att jag älskar varmrökt lax. Den rökiga smaken gör sig riktigt bra i denna puddingen 🤩😍

4 portioner 20 min + 45 min i ugnen

Ingredienser:

Smör att steka i

2 gula lökar, skivade

700 g kokta kalla potatisar

0,5 dl hackad dill

300 g varmrökt lax

3 dl mjölk

3 ägg

Salt och peppar


Till servering:

Skirat smör

Kokta ärter

Citron

Gör så här:

Stek löken i smör på ganska låg värme, den ska bli mjuk, men inte få färg. Det kanske 10 min.

Skiva den kokta kalla potatisen och dela laxen i mindre delar.

Vispa ihop ägg med mjölk, salta och peppra.

Varva potatis, lax, dill och stekt lök i en ugnsform. Lagret längst ned och högst upp ska vara potatis.

Häll äggstanningen över och grädda i 225 grader i 40-45 min.


Servera med skirat smör, ärter och pressa lite citron över.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page