LAXPUDDING MED VARMRÖKT LAX
- mammansmat
- 11 sep. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 1 jan. 2024
En gammal husmansklassiker där rimmad lax är utbytt mot varmrökt lax. Kort och gott därför att jag älskar varmrökt lax. Den rökiga smaken gör sig riktigt bra i denna puddingen 🤩😍

4 portioner 20 min + 45 min i ugnen
Ingredienser:
Smör att steka i
2 gula lökar, skivade
700 g kokta kalla potatisar
0,5 dl hackad dill
300 g varmrökt lax
3 dl mjölk
3 ägg
Salt och peppar
Till servering:
Skirat smör
Kokta ärter
Citron
Gör så här:
Stek löken i smör på ganska låg värme, den ska bli mjuk, men inte få färg. Det kanske 10 min.
Skiva den kokta kalla potatisen och dela laxen i mindre delar.
Vispa ihop ägg med mjölk, salta och peppra.
Varva potatis, lax, dill och stekt lök i en ugnsform. Lagret längst ned och högst upp ska vara potatis.
Häll äggstanningen över och grädda i 225 grader i 40-45 min.
Servera med skirat smör, ärter och pressa lite citron över.

Comments