LASAGNE
- mammansmat
- 1 dec. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 3 jan. 2024
Går väl ändå allt som oftast hem.
Här är ett enkelt recept med rikligt med ostsås och mozzarella på översta lagret.
6 portioner
60 minuter
Ingredienser:
Köttfärssås:
600 g färs
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
0.5 dl chilisås
2 msk torkad oregano
1 tärning köttbuljong
Salt och peppar
Ostsås:
75 g smör
3/4 dl mjöl
2 dl grädde
5 dl mjölk
150 g riven ost
Salt och peppar
125 g mozzarella
400 g färska lasagneplattor
Gör så här:
Fräs på färs, lök och vitlök. Låt få lite färg, stek sedan med tomatpurén i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Häll i krossade tomater, chilisås och buljongen. Låt koka medan du gör ostsåsen.
Smält smöret i en kastrull, vispa ned mjölet tills inga klumpar finns. Tillsätt ca 3 dl av mjölken, koka upp, vispa då och då under tiden när det tjocknat så tillsätt resten av mjölken och grädden. Koka upp och smaka upp med salt och peppar.
När såsen kokat sig tjock rör ned den rivna osten.
Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås, ostsås. Sista varvet avslutas med lasagneplattor, riven mozzarella och sedan ostsås.
Grädda i 200 grader ca 25 min.
Sedan burkar jag låta den stå till sig minst 20 min före servering.
Comments