top of page

KÖTTFÄRSSÅS MED GRÄDDE

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 9 jan. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 jan. 2024

Jag brukar alltid koka köttfärssås utan mejerier, men nu hade jag grädde över och provade att ha i det i min köttfärssås. Mycket mildare än köttfärssåsen jag brukar göra, med en berg parmesan på toppen så blev det perfekt! 👌


4 portioner 30 minuter Ingredienser:

En skvätt olja

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk tomatpuré

500 g färs

Salt, peppar, oregano

200 g krossade tomater

0.5 dl chilisås

1.5 msk oxfond

2-3 dl grädde


Gör så här:

Stek löken och vitlöken i lite olja. När den börjar få färg så tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med några minuter. Ha sedan i färs, stek på den så den får färg.

Krydda färsen, tillsätt krossade tomter, chilisås och oxfond, låt koka 5-10 min. Tillsätt grädde, koka ihop på svag värme, smaka upp med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta och parmesan.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page