KÖTTFÄRSLIMPA FYLLD MED OST OCH SKINKA
- mammansmat
- 20 dec. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 3 jan. 2024
Riktig husmanskost! Gott med mos, rostad potatis eller vanlig kokt potatis och en god sås. Ta gärna vara på skyn från limpan och koka en god sås på!
4 portioner
60 minuter
Ingredienser:
Limpan:
500 g färs
0.5 dl grädde
1 ägg
0.75 tsk salt
0.25 tsk vitpeppar
1.5 msk lökpulver
1 msk yellow mustard
Fyllning:
100 g färskost, jag hade med paprikasmak
100 g rökt skinka, i små bitar
125 g mozzarella, i bitar
Att bre på:
0.5 dl ketchup
0.5 dl yellow mustard
Sås: Skyn från limpan 1 tärning köttbuljong
3 dl mjöl 1 dl grädde
2 tsk kinesisk soja
salt och peppar 1-2 msk vetemjöl + 0,75 dl vatten
Gör så här:
Blanda samman allt till limpan. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, kanske 2 cm tjockt. Bred på färskost på färsen, lägg på skinka och mozzarella, rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Se till att ändarna är helt slutna, så mozzarellan inte rinner ut. Lägg på en plåt med skarven nedåt.
Blanda ihop ketchup och senap och pensla över limpan.
Kör i ugnen i 200 grader i ca 45 min. Tempa gärna så den är färdig, ska hålla över 70 grader.
Sila upp skyn från köttfärslimpan i en kastrull. Koka upp tillsammans med mjölk, grädde, buljong och soja. Skaka ihop vetemjölet med vattnet och häll i en tunn stråle ned i såsen samtidigt som du rör om. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka upp med salt och peppar.
Comments