KYCKLINGKEBAB
- mammansmat
- 20 dec. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 3 jan. 2024
Något som går hem här hemma, och i många småbarnshem är mat i bröd. Man får plocka ihop sin egen variant och alla blir nöjda med sammansättningen.
Kycklingkebabrulle blev det här! Strimlad kycklingfilé i goa kryddor, klassiska isbergssalladen, rödlöken, tomaten och gurkan. En god sås på det. Givetvis i libabröd. Libabröd är det bästa brödet att rulla i!
Ingredienser:
Kycklingkebab:
500 g kycklingfiléer, i strimlor
0,5 dl olja
0,5 dl ketjap manis
2 tsk rökt paprikapulver
2 pressade vitlöksklyftor
0,75 tsk salt
0,25 tsk peppar
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
Sås:
2 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
rökt paprikapulver
ett par nypor socker
Gör så här:
Blanda samma all smaksättning till kycklingen och massera in kycklingstrimlorna i marinaden. Låt gärna marinera ett par timmar.
Stek hastigt i en het stekpanna med olja. Se till att det är genomstekt!
Rör samman crème fraiche, majonnäs och vitlök. Smaka upp med salt, peppar, paprikapulver och socker.
Servera kycklingen i libabröd med grönsaker och med såsen till!
Tips: Värm libabröden i micron några sekunder innan de ska serveras!
Comments