top of page

KYCKLINGFÄRSLIMPA MED CURRYSÅS

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 8 jan. 2024
  • 1 min lĂ€sning

Detta Àr sÄ himla gott!

Limpan Àr smakrik, saftig och har jÀttefin konsistens! Ris och currysÄs gjorde sig suverÀnt bra som tillbehör.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Limpa:

0,5 dl ströbröd

1 dl mjölk eller grÀdde eller 50/50

1 Àgg

1 msk lökpulver

2 krm svartpeppar

0,75 tsk salt

2 vitlöksklyftor, pressade

500 g kycklingfÀrs

2 msk mango chutney + lite vatten


SÄs:

40 g smör

1,5 tsk curry

2 msk vetemjöl

4 dl mjölk

1 dl grÀdde

1 tÀrning hönsbuljong

1 msk mango chutney

Salt och peppar


Gör sÄ hÀr:

Limpan:

Rör ihop ströbröd, mjölk/grÀdde, Àgg och kryddor till en slÀt smet.

Blanda ner kycklingfÀrsen och blanda ordentligt.

Forma en limpa av fÀrsen med fuktad hand pÄ en ugnsform.

Rör ihop mango chutney med en skvÀtt vatten och pensla limpan. GrÀdda i 200 grader i 30-40 min. Beroende pÄ hur limpan Àr formad, tempa gÀrna, den ska hÄlla över 70 grader.


SÄs:

SmÀlt smöret i en kastrull tillsammans med curryn. Vispa ner mjölet ordentligt och slÄ sedan i ett par dl mjölk. LÄt koka upp och tjockna under omrörning. TillsÀtt resten av mjölken under omrörning sÄ att du inte fÄr klumpar i sÄsen, rör ocksÄ ned buljongtÀrningen.

LÄt koka upp, smaksÀtt med mango chutney, salt och peppar. LÄt smÄkoka under viss omrörning i 5-10 min.



bottom of page