KYCKLINGFILÉ I APELSINSÅS
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
Der ser kanske inte mycket ut för världen, men detta är så H I M L A gott! Kyckling i en krämig men ändå fräsch sås med lite chilisting.
Prova du också!

4 portioner
40 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer
Smör att steka i
Salt, peppar och chilikrydda
0,5 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1,5 tsk riven ingefära
1,5 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 apelsin - zest och saft
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden, bryn dem i smör, krydda med salt, svartpeppar och chili efter egen smak.
De behöver inte bli genomstekta då de gärna får koka klart i såsen. Ta upp på fat och tillsätt lite mer smör i stekpannan. Fräs på löken, vitlöken och ingefäran tills dess att löken är mjuk och glansig.
Häll på vattnet och lös upp buljongtärningen, när vattnet typ kokat bort så pressa i saften från apelsinen. Häll direkt efter på grädde och crème fraiche. Koka ihop ett par minuter, rör sedan ner zesten. Smaka av och smaka ev upp salt, peppar och mer chili. Lägg i kycklingen i såsen och låt den koka klar i såsen.
Servera med basmatiris.
Comments