KYCKLINGBIFFAR MED KRÄMIG DRAGONPASTA
- mammansmat
- 15 jan. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
De här biffarna gillar jag!
Lätta att variera i smaken efter vad man har för tillbehör. Denna gång med dragon och citron.
Visst kan man väl göra på kycklingfärs om man vill istället för på filéer.

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Kycklingbiffar:
500 g kycklingfiléer
1 ägg
3 vitlöksklyftor
Chili efter smak
1 msk lökpulver
Salt och peppar
0.5 msk dragon
Saft från knappt 1/4 citron
Såsen:
1 hackad schalottenlök
1 msk dragon
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
Saft från 1/4 citron
Salt och peppar
Gör så här:
Mixa filéerna tills de är finfördelade. Rör ned ägget och kryddningen. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Klicka ner den lite lösa färsblandningen som biffar i stekpannan. Stek på båda sidor tills dess att biffarna är genomstekta (över 70 grader).
När biffarna är klara, så lägg upp dem på fat.*
Ha lite mer olja, eller en klick smör i stekpannan. Fräs löken och dragonen tills löken är mjuk.
Tillsätt grädde, crème fraiche, citronsaft. Låt koka till en krämig konsistens. Smaka upp med salt, peppar och ev mer citron.
Servera med pasta.
Comments