top of page

KYCKLINGBIFFAR MED INGEFÄRA OCH VITLÖK

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 5 jan. 2024
  • 1 min läsning

Riktigt goda saftiga biffar. Pankot ger dom en lite krispig yta. Dessa går hem hos samtliga i hemma hos mig.

Kokt ris och sweetchilisås är toppengott till!


ree

Ingredienser:

500 g kycklingfärs

1 ägg

1 msk lökpulver

1 tsk salt

0,25 tsk malen vitpeppar

1 msk riven ingefära

2 vitlöksklyftor

Saft från 1/2 lime


2 dl pankoströbröd

olja att steka i


Gör så här:

Blanda ihop färsen med ägg, lökpulver, salt, peppar, ingefära, vitlök och limejuice.

Häll pankoströbröd på ett fat, skeda upp färsen till lagom stora biffar, vänd i ströbrödet.

Stek i ganska mycket olja på medelvärme tills dess att biffarna mäter minst 70 grader i innertemperatur.


ree

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page