top of page

KYCKLING I RÖD CURRY

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 6 jan. 2024
  • 1 min läsning

En kycklingfavorit här hemma!

Svårt att inte äta sig övermätt på detta, för man vill bara ha mer!


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

600 g kycklingfiléer, delade i mindre bitar

Olja/smör att steka i - jag blandade sesamolja och smör

3 vitlöksklyftor, rivna

1 msk riven ingefära

1 msk röd currypasta

Chili efter smak

1 dl vatten

1 tärning hönsbuljong

400 ml kokosmjölk

1/2 tsk fisksås

0,5-1 msk farinsocker

3 limeblad

1 paprika, skivad

200 g skivade vattenkastanjer


Gör så här:

Bryn kycklingen, salta och peppra. Den ska inte stekas igenom. Ta upp på fat.

Tillsätt mer fett i panna och stek vitlök, ingefära, currypasta och chili i några minuter.

Häll i vattnet och koka ur pannan tillsammans med buljongtärningen. När vattnet reducerats till hälften så tillsätt kokosmjölk, limeblad, fisksås och socker.

Låt koka i ca 5 min och smaka upp. Lägg ner kycklingen och låt den koka i såsen tills den är genomstekt. Vänd ner paprika och vattenkastanjer och låt koka med ett par minuter.

Servera med kokt basmatiris.



留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page