top of page

KRÄMIG POTATISGRATÄNG

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 7 apr. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Potatisgratäng är ju så gott! Och typ omöjligt att sluta äta!

Jag tycker det är så smidigt att förkoka potatisen med mjölken och grädden, potatisen kickar igång och blir mjuk och man kan smaka av ordentligt medan det puttrar i kastrullen så man får en gratäng med perfekt smak!

ree

6 portioner

60 minuter


Ingredienser:

1,5 kg fast potatis, skalad och skivad

0,5 purjolök, skivad

3 vitlöksklyftor, pressade

En klick smör

3 dl grädde

3 dl mjölk

Salt, peppar

2 dl riven ost


Gör så här:

Fräs purjolöken mjuk med vitlöken i en klick smör. Häll på mjölk och grädde, salta och peppra, låt koka upp och tillsätt sedan den skivade potatisen. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills dess att potatisen börjar mjukna. Smaka upp med salt och peppar, en potatisgratäng kräver rejält med salt!

Häll över allt i en ugnsform, toppa med osten. Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills dess att potatisen är genommjuk och gratängen har fin färg.

Låt gärna stå i typ 20 min så den sätter sig före servering.


ree

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page