top of page

KRÄMIG KÖTTFÄRSSÅS MED PARMESAN

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 14 juli 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 2 jan. 2024

Här bjussar jag på ett recept på krämig köttfärssås med vitlök och parmesan. Smakerna är snälla och goda, såsen är krämig och vid servering ska man givetvis toppa med massor av parmesan.


ree

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

Olja att steka i

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, pressade

500 g färs

2 msk tomatpuré

2 dl krossade tomater

2 dl crème fraiche - parmesan & vitlök

1 dl grädde

Salt, peppar

Parmesan till servering


Gör så här:

Hetta upp en stekpanna, bryn lök, vitlök och färsen. När färsen börjar få färg häll i tomatpurén och salta och peppra.

Låt steka ett par minuter. Tillsätt crème fraiche, krossade tomater och grädde. Se till att dra ner värmen litegrann och rör ganska väl så att såsen inte skär sig.

Koka ihop samtidigt som pastan kokar. Smaka ev. upp med mer salt och peppar.

Servera köttfärssåsen med nykokt pasta och massor av parmesan på toppen.


ree

1 kommentar

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
Richa
02 nov.
Betygsatt till 5 av 5 stjärnor.

Tack för tipset! Maten var riktigt god! :)

Gilla
bottom of page