KRÄMIG KÖTTFÄRSSÅS MED PARMESAN
- mammansmat

- 14 juli 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 2 jan. 2024
Här bjussar jag på ett recept på krämig köttfärssås med vitlök och parmesan. Smakerna är snälla och goda, såsen är krämig och vid servering ska man givetvis toppa med massor av parmesan.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
Olja att steka i
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g färs
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
2 dl crème fraiche - parmesan & vitlök
1 dl grädde
Salt, peppar
Parmesan till servering
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna, bryn lök, vitlök och färsen. När färsen börjar få färg häll i tomatpurén och salta och peppra.
Låt steka ett par minuter. Tillsätt crème fraiche, krossade tomater och grädde. Se till att dra ner värmen litegrann och rör ganska väl så att såsen inte skär sig.
Koka ihop samtidigt som pastan kokar. Smaka ev. upp med mer salt och peppar.
Servera köttfärssåsen med nykokt pasta och massor av parmesan på toppen.






Tack för tipset! Maten var riktigt god! :)