KRÄMIG KYCKLING MED CITRON OCH DIJON
- mammansmat
- 1 jan. 2024
- 1 min läsning
En krämig och jättegod kycklinggryta smaksatt med snälla smaker som citron, dijonsenap och timjan.
Supergod till rostad potatis.

4 portioner
15 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer delad i mindre bitar, eller kycklinginnerfiléer
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
Timjan, typ 1/3 kruka
3 dl syrad grädde
1 dl grädde
1/2 citron, pressad
2-3 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Smör att steka i
Gör så här:
Stek kycklingen i smör, krydda med salt och peppar.
När kycklingen är genomstekt så ta upp kycklingen på fat.
Stek lökarna och hackad timjan i lite smör tills dess att löken är mjuk.
Häll på syrade grädden och grädde, koka upp och smaka upp med citron, salt, peppar och dijonsenap.
Lägg ned kycklingen och låt småkoka ca 10 minuter.
Comments