top of page

KAVIARFISK

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 3 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 2 jan. 2024

Först - gillar du inte kaviar? Låt dig inte skrämmas! Jag lagade detta hemma och sambon är inte överförtjust i kaviar, men det var renskrapat på hans tallrik! Den salta, lite rökta smaken från kaviaren passar utmärkt till fisken!

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

500 g torsk 

Om du vill rimma torsken:  

1 l kallt vatten  

0,25-0,5 dl salt  


4 dl créme fraiche

Knappt 1 dl kaviar

Dill, hackad

citronpeppar

Ev salt

1 dl riven ost



Gör så här:

Om du vill rimma fisken:

Vispa ut saltet i vattnet i en stor skål.

Lägg i den frysta torsken i vattnet och låt den tina där i. Antingen i kylskåpet eller rumstemperatur.

Ju saltare vatten, desto kortare tid i vattnet för fisken. Jag hade 0,3 dl salt och lät fisken rimma i 5 timmar.

Har du färsk fisk kan du ta den större mängden salt och låta fisken rimma någon timma bara.

Ta upp fisken ur lagen, låt rinna av och torka av lite med hushållspapper.

Lägg fisken i en ugnsform, färsk, tinad eller rimmad.

Krydda med citronpeppar och salta om fisken inte är rimmad.


Rör ihop créme fraiche, kaviar och hackad dill.

Häll såsen över, strö över ost och ställ in i ugnen i 200 grader ca 20 min, tempa gärna, när fisken håller 50-52 grader är den färdig!


Supergott med potatis och ärter!



Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page