top of page

KASSLERGRATÄNG MED BLOMKÅL OCH BROCCOLI

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 31 jan. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Detta är mat i min smak, gratinerad blomkål är ju så gott. Jag äter den som den är, men potatismos är ett fint komplement till.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g kassler, delad i strimlor

1 litet huvud blomkål

1 broccoli

50 g smör

3 msk mjöl

6 dl mjölk

100 g riven ost

Salt, peppar, muskot


Gör så här:

Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Förväll i saltat vatten. Häll av.

Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet så det är klumpfritt, vispa sedan ner hälften av mjölken, låt det tjockna och rör sedan ner resten. Smaka upp med salt, peppar och muskot. Låt koka på svag värme i några minuter tills såsen är ordentligt tjock. Ta av från värmen och rör ner osten.

Lägg blomkål, broccoli och strimlad kassler i en ugnsform, häll såsen över, strö eventuellt lite ost ovanpå.

Gratinera i 225 grader i 20-30 min.

Strö persilja över.

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page