top of page

HASSELBACKSPOTATIS MED VITLÖKSSMÖR

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 16 aug. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 2 jan. 2024

En variant på den klassiska hasselbackspotatisen. Jag har låtit skalet vara kvar, det ger potatisen mer smak och annan struktur.

I smöret pressades vitlök ner, för vitlök är typ alltid gott! Potatisen är hur god som helst till det grillade.


ree

5-6 portioner

45 minuter


Ingredienser:

1 kg fast potatis, tvättad med skal

100 g smör

3 vitlöksklyftor, pressade

0,5 dl ströbröd

0,5 dl pankoströbröd

Salt och peppar


Gör så här:

Lägg potatisen i t.ex. en träsked och skiva potatisen, inte helt igenom, den ska hålla ihop i botten fortfarande.

Lägg potatisarna på plåt eller i en form, salta och peppra.

Smält smöret, rör ned vitlöken och pensla vitlökssmöret över potatisarna. Sätt in i ugnen i 20-25 min. Ös potatisarna mer smöret som ligger i botten på formen.

Blanda panko och ströbröd och strö över potatisarna. Ös med lite smör igen.

Sätt in i ugnen igen, i 20-25 min. Känn med sticka så de är genommjuka.


ree

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page