top of page

GRANOLA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 3 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 2 jan. 2024

En tallrik fil med granola ger en fantastisk start på dagen.

Denna får så god smak av rostade frön och kokos, och ett gott crunch av cornflakes.

Doften som blir när man rostar den, oh den doften.


ree

45 minuter


Ingredienser:

4 dl cornflakes

4 dl havregryn

2 dl solrosfrön

2 dl kokos

1 msk kanel

0.5 tsk salt

2-3 dl nötter, t.ex. hasselnötter, valnötter, mandel eller pekannötter


0.25 dl honung

0.75 dl sirap

0.5 dl olja

1 dl vatten


Gör så här:

Krossa cornflakes lätt. Rör sedan samman övriga torra ingredienser. Blanda honung, sirap, olja och vatten, häll över det över den torra blandningen och arbeta lätt in vätskan.

Häll på plåt och rosta i 175 grader i ca 30 minuter. Rör om kanske tre gånger under tiden så det inte bränns.

Förvara i tättslutande burk.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page