top of page

KRABBELURER

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 8 jan. 2024
  • 1 min läsning

Här kommer ett tips på brunch, fika, mellanmål eller kanske frukost. Som en blandning mellan sockerkaka och plättar.

Servera krabbelurerna nystekta med lättvispad grädde och färska bär, sylt eller kanske nutella.

ree

ca 16 stycken

30 minuter


Ingredienser:

1 dl socker

4,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2,5 dl mjölk

2 ägg

Smör att steka i

Grädde, färska bär eller sylt till servering


Gör så här:

Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa ut äggen i mjölken och vispa sen ner äggmjölken i de torra ingredienserna till en slät smet. Det blir en ganska så tjock smet.


Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med smör. Klicka i smet, ett par matskedar per krabbelur, stek på medelhög värme på båda sidor.


Tillsätt lite smör mellan varje stekning.


Servera med färska bär och grädde, eller kanske sylt eller nutella.

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page