FÄRSRUTA MED PIZZATÄCKE
- mammansmat
- 24 juni 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 2 jan. 2024
Ibland är man sugen på biffar eller köttbullar men orken finns liksom inte riktigt till att stå och steka. Här bjuder jag på ett recept på färsruta som steks i ugnen, med tomatsås och ost ovanpå. Resultatet blir saftig färs med goda smaker! Populärt bland barnen, då de gillar både biff och allt som kallas pizza.

4 portioner
45 minuter
Ingredienser: 500 g färs 1 ägg 0,5 dl grädde 0,75 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 msk oregano 1 msk lökpulver 1 dl chilisås 1 dl krossade tomater 1 vitlöksklyfta, pressad 1 msk oregano 2 dl riven ost Gör så här: Blanda samman färs, ägg, grädde, salt, svartpeppar, oregano och lökpulver. Tryck ut färsen i en ugnsfast form, färsen får gärna ha en höjd på ungefär 4 centimeter. Blanda samman chilisås med krossade tomater, vitlök och oregano. Bred såsen ovanpå färsen, strö osten över. Grädda i 225 i ca 20 minuter, tills osten fått fin färg och färsen är genomstekt, den ska hålla 72 grader. Dela färskakan i rutor i formen. Servera med klyftpotatis eller pasta.

Comentarios