top of page

FLÄSKYTTERFILE I SOCKERKAKSFORM

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 12 juni 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 2 jan. 2024

Här kommer ett klassiskt recept! Mört kött med en magiskt god sås. Så enkelt att göra också! Bara krydda köttet, blanda ihop såsen och hälla över, låta det gå länge i ugnen, sen blir köttet sådär mört och fint i såsen.

ree

4 portioner 20 minuters arbetsinsats + tid i ugnen

Ingredienser:

1 fläskytterfilé Salt Peppar, jag använde fem peppar Torkad timjan 3 dl grädde 1 dl lingonsylt 2 msk outspädd kalvfond 2 msk soja Till såsen efter att köttet varit i ugnen: 1 dl grädde 1-2 dl mjölk 1-2 msk mjöl + vatten

Gör så här: Putsa köttet, strö på salt, peppar och timjan, rubba lite. Lägg fläskytterfilén i en sockerkaksform, den ska vara typ lika lång som köttet. Vispa ihop grädde, lingonsylt, fond och soja. Häll såsen över köttet, såsen ska täcka köttet så mycket som möjligt. Ställ in i 175 grader i 90 min. Ta upp köttet och vira in i folie. Sila såsen ner i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde, låt koka upp. Blanda samman mjöl med lite vatten till en redning, red av såsen till bra konsistens. Skär upp köttet i skivor, häll lite av såsen över köttet och servera resten av såsen brevid. Servera med potatis eller ris.

2 kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
Gäst
för 2 dagar sedan
Betygsatt till 5 av 5 stjärnor.

Så enkelt och supergott, tack🤩

Gilla

Gäst
12 maj 2024
Betygsatt till 5 av 5 stjärnor.

Alldeles fantastiskt gott.

Tack, för receptet!


Gilla
bottom of page