FLÄSKSCHNIZEL MED STEKTA NUDLAR & SOJAMAJONNÄS
- mammansmat
- 28 maj 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 2 jan. 2024
Friterad schnitzel, panerad i panko för det optimala crunchet.
Här serverad med stekta nudlar och en enkel, smakrik sås.

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Schnitzel:
400 g urbenad kotlett
Salt och peppar
1 dl mjöl
1 ägg
2 dl panko
olja att fritera i
Nudlar:
250 g äggnudlar
Olja att steka i
0.75 dl japansk sojasås
0.5 dl sweet chilisås
En skvätt sesamolja
2 tsk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk kinesisk soja
Sojamajonnäs:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk soja
0,5 dl sweetchilisås
Gör så här:
Schnizel:
Skiva kotletten, banka ut den, salta och peppra.
Vänd i mjöl, uppvispat ägg och till sist panko.
Hetta upp olja till 190 grader i en kastrull eller fritös. Fritera schnitzeln 1-2 min, vänd och fritera 1-2 min ytterligare. Tempa gärna, innertemperaturen ska hålla över 70 grader.
Låt rinna av på hushållspapper litegrann före servering.
Nudlarna:
Koka nudlarna knappt klara, skölj i kallt vatten.
Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i nudlar, sojasås, sweet chilisås, sesamolja, ingefära, vitlök och soja.
Stek ihop.
Sojamajonnäs: Rör samman allt, smaka ev upp med salt eller mer soja.

Comments