top of page

FISKGRATÄNG MED PURJO OCH KROSSADE TOMATER

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 9 jan. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 jan. 2024

Torskfilé med purjolök och tomater.

En rätt som vi fick när jag var liten och som jag längtat efter länge nu! Men eftersom jag inte kunde hitta receptet någonstans så fick jag improvisera, rätt nöjd med resultatet.

Detta är bara såååå gott och det ska serveras med ris. Så är det bara.


4 portioner 45 minuter Ingredienser:

500 g torskfilé

1/2 purjo, skivad

Smör att steka i

2 msk tomatpuré

1 burk finkrossade tomater

1.5 msk hummerfond

0,5 tsk socker

Salt, peppar, citronpeppar

2 dl riven ost

Tomater att toppa med


Gör så här:

Stek purjolöken mjuk i smör, låt tomatpurén steka med någon minut.

Häll på de krossade tomaterna, fonden, salt, vitpeppar och socker. Låt koka sisådär 10 min.

Krydda filéerna med citronpeppar och salt, lägg i en ugnsfast form och häll tomatsåsen över. Strö osten över och ställ in i ugnen i 200 grader i 15-20 min, tills fisken håller minst 52 grader.

Servera med ris.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page