top of page

FALUKORV ALLT-PÅ-EN-PLÅT

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 31 jan. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 jan. 2024

Falukorven får samsas med potatisen och du får tid över till annat när maten gräddas och dofterna sprids i hemmet.


Smaksättning på korven och potatisen kan ju varieras efter egen smak.

Här med dijon och dragon. Det gillar vi!


ree

4 portioner

60 minuter


Ingredienser:

400 g falukorv

125 g mozzarella, skivad

3 msk dijonsenap

1 gul lök

2 dl riven ost

600 g delikatesspotatis, halverad

2-3 morötter, i bitar

1 broccoli, i bitar

3 msk olja

Salt, peppar, dragon


Gör så här:

Gör skåror i falukorven, lägg i en stor ugnsform. Fyll varannan skåra med mozzarella och varannan med lök+dijon. Strö osten över.


Lägg potatisen, morötter och broccoli i en skål. Häll på olja, salt, peppar och dragon och blanda in. Lägg runt falukorven.

Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 45 min tills potatisen är genommjuk.

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page