ÄPPELPAJ MED DULCHE DE LECHE
- mammansmat

- 5 jan. 2024
- 1 min läsning
En ljuvligt god smulpaj, sötad med dulche de leche.
Under smultäcket finns mjuka goda kolaäpplen med kanelsmak. Här var det inte en smula kvar när fikastunden var över!

8 portioner
45 minuter
Ingredienser:
175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 dl havregryn
0.25 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 stora äpplen
250 g dulce de leche
1 msk kanel
Kolagrädde:
150 g dulche de leche
3 dl grädde
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till smuldegen med handen. Ställ i kylskåpet medan du skalar och tärnar äpplena.
Blanda dulche de leche med äpplena och kanelen. Smöra en pajform, lägg äpplena I botten och smula degen över.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 20-30 min.
Servera ljummen med kolagrädde eller vaniljsås.
Kolagrädde:
Vispa upp grädden med dulche de leche.






Kommentarer