top of page

SYLTRUTOR

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 3 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Enkel kaka att baka och man väljer sylt efter egen smak. Hallon, blåbär, lingon eller som här- jordgubbssylt.


24 bitar

45 minuter


Ingredienser:

Botten:

4.5 dl mjöl

1 dl socker

1 msk bakpulver

150 g rumsvarmt smör

1 ägg


2 dl sylt


Strössel:

50 g smält smör

1.5 dl havregryn

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker



Gör så här:

Blanda samma torra ingredienserna till botten. Nyp in smöret och ägget tills du har en deg.

Tryck ut degen i en bakplåtspapperklädd form ca 20x30 cm.

Bred över sylten.

Blanda i havregryn, socker och vaniljsocker i det smälta smöret till strösslet.

Strössla över det över sylten. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page