Sök
SYLTRUTOR
- mammansmat
- 3 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Enkel kaka att baka och man väljer sylt efter egen smak. Hallon, blåbär, lingon eller som här- jordgubbssylt.

24 bitar
45 minuter
Ingredienser:
Botten:
4.5 dl mjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
2 dl sylt
Strössel:
50 g smält smör
1.5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda samma torra ingredienserna till botten. Nyp in smöret och ägget tills du har en deg.
Tryck ut degen i en bakplåtspapperklädd form ca 20x30 cm.
Bred över sylten.
Blanda i havregryn, socker och vaniljsocker i det smälta smöret till strösslet.
Strössla över det över sylten. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Commentaires