SEMLEFYLLNING MED ROSTAD MANDELMASSA
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
Istället för att köpa mandelmassa för att fylla semlorna med så prova att göra egen. Det är enklare än man kan tro.
När mandlarna rostas först får man den godaste av semlefyllningar!

Till 8 semlor
30 minuter
Ingredienser:
200 g mandlar
200 g florsocker
2 äggvitor
Inkråm från semlebullen
Ca 0,5 dl grädde
Gör så här:
Rosta mandlarna, i 200 grader i ca 5 min, eller i en torrstekpanna, passa så dom inte bränner!
Låt mandlarna svalna lite.
Kör 3/4 av mandlarna i en mixer tills de är finfördelade. Häll i florsocker och mixa ner det. Tillsätt vitorna och kör till en jämn smet, häll i de sista mandlarna och kör ner dem så att det blir större mandelbitar i mandelmassan, väldigt gott med lite tugg i! (Vill du ha helt slät så mixa alla mandlar från start).
När du skurit av locket från bullen, Gröp då ur lite inkråm, mixa ner inkråmet från bullarna i mandelmassan, späd med grädde tills det är en fin konsistens.
Comments