ROSA RÖDBETSBRÖD
- mammansmat
- 4 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Ett bröd bakat på rödbetsjuice ger ett saftigt bröd med en fantastisk färg! Lätt att imponera både genom utseendet och smaken med detta bröd!
12mackor
Över 90 minuter
Ingredienser:
25 gram jäst
3 dl rödbetsjuice
1 tsk salt
1.5 msk honung
Ca 7 dl manitoba cream eller vetemjöl special
60 g rumsvarmt smör
1 ägg till pensling
Gör så här:
Smula jästen i degbunken, häll på den rumsvarma rödbetsjuicen, honung, salt och det mesta av mjölet tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Låt gå i blandaren ca 10 minuter, tillsätt sedan det rumsvarma smöret och låt gå 5 minuter till.
Låt jäsa i ca 2 timmar.
Ta upp på bakbord och dela. Runddriv delarna och lägg i springform. Låt jäsa ca 40 minuter till.
Pensla med ägg och toppa med vad du känner för.
Grädda i 200 grader I ca 25 minuter. Mitt höll en temperatur på 94 grader. Låt svalna på galler.
Comments