top of page

ROSA RÖDBETSBRÖD

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 4 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Ett bröd bakat på rödbetsjuice ger ett saftigt bröd med en fantastisk färg! Lätt att imponera både genom utseendet och smaken med detta bröd!


12mackor

Över 90 minuter


Ingredienser:

25 gram jäst

3 dl rödbetsjuice

1 tsk salt

1.5 msk honung

Ca 7 dl manitoba cream eller vetemjöl special

60 g rumsvarmt smör

1 ägg till pensling


Gör så här:

Smula jästen i degbunken, häll på den rumsvarma rödbetsjuicen, honung, salt och det mesta av mjölet tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Låt gå i blandaren ca 10 minuter, tillsätt sedan det rumsvarma smöret och låt gå 5 minuter till.

Låt jäsa i ca 2 timmar.

Ta upp på bakbord och dela. Runddriv delarna och lägg i springform. Låt jäsa ca 40 minuter till.

Pensla med ägg och toppa med vad du känner för.

Grädda i 200 grader I ca 25 minuter. Mitt höll en temperatur på 94 grader. Låt svalna på galler.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page