top of page

JORDGUBBSPAJ MED MASCARPONE OCH DULCHE DE LECHE

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 14 juli 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 2 jan. 2024

Som en dröm i gommen! Oj så god denna pajen är!


ree

8-10 bitar

45 minuter


Ingredienser:

300 g digestive

150 g smält smör


3/4 burk dulce de leche


250 g mascarpone

3 dl vispgrädde

0,75 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Zest från 1/2 ekocitron


1 liter jordgubbar


Gör så här:

Krossa eller mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen minst 30 minuter, eller i frysen ca 15 min.


Vispa mascarpone, grädde, florsocker, vaniljsocker och zest fluffigt.

Bred ett lager dulche de leche på digestivebotten. Bred sedan över gräddblandningen.

Dela jordgubbar och dekorera pajen med dem.


ree

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page