top of page

BANANPAJ - SMAKAR FRITERAD BANAN

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 6 jan. 2024
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Alltså så gudagott, toppa med lite sirap och en kula vaniljglass så tror du att du är i himmelriket, eller åtminstone på thai-haket nere på torget.


ree

6-8 portioner

45 minuter


Ingredienser:

6 bananer

150 g smör

1,25 dl socker

0,75 dl sirap

1 msk vaniljsocker

2,25 dl vetemjöl


Gör så här:

Smält smöret, blanda ner socker, vaniljsocker, sirap och mjöl till en slät smet.

Skala och skiva bananerna, lägg bananslantarna i en pajform.

Bred smeten över.

Grädda i 20-25 min i 200 grader.

Låt svalna en aning och servera sedan med vaniljglass och eventuellt lite sirap.


Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page